Agáta Krupová

Polievky

Niekto ich zamieta, ja bez nich neviem žiť. A je už vraj vedecky dokázané, že polievky tiež liečia. 

21.11.2015 o 16:05 | Karma článku: 6,61 | Prečítané:  1629x | Diskusia: 35 príspevkov
Agáta Krupová

Trubičky z domácky vyrobeného lístkového cesta plnené snehom

Voľakedy trubičky doma robila mama, ale z kupovaného cesta. Dnes ich robí moja sestra Katka, no tá si lístkové cesto výborné aj na prípravu iných koláčikov a slaného pečiva, vyrába vždy sama. Tu je recept.

29.8.2015 o 16:34 | Karma článku: 10,67 | Prečítané:  7610x | Diskusia: 34 príspevkov
kapustove-lokse
Agáta Krupová

Kapustové lokše

Lokše boli v našej rodine vždy obľúbeným jedlom. Či už zemiakové, kapustové alebo lokše na sóde. So zemiakovými však bolo viac roboty, tie na sóde boli pre našu chuť trochu fádne, a tak najväčšej obľube sa vždy…

3.10.2014 o 14:27 | Karma článku: 9,53 | Prečítané:  4681x | Diskusia: 15 príspevkov
Agáta Krupová

O jednej starej kuchárskej knihe

Spočiatku som varenie nenávidela. Boli sme rodina, v ktorej sa varilo veľa, a to pre sedem ľudí  - rodičia, starí rodičia a tri deti. Ako najstaršia zo sestier som vždy mala najviac povinností, no vždy som sa mamu…

24.10.2013 o 6:46 | Karma článku: 9,82 | Prečítané:  3685x | Diskusia: 14 príspevkov
Agáta Krupová

Redakčný šalát

Je to už veľa rokov, keď som dávala dohromady redakčnú radu našich prvých farských novín. Vtedy som vôbec nepredpokladala, že pri jeho tvorbe strávim rovných desať rokov. Počas obdobia nosenia honosného titulu…

30.4.2013 o 6:29 | Karma článku: 5,91 | Prečítané:  1465x | Diskusia: 2 príspevky
Agáta Krupová

Recepty starej mamy

Minule som sa prehrabávala v starých veciach. Natrafila som na jeden malý zošitok, kde si moja babka zapisovali recepty.

7.3.2013 o 6:56 | Karma článku: 11,22 | Prečítané:  10426x | Diskusia: 21 príspevkov
Agáta Krupová

Recepty starých materí

Jedlá, ktoré sa v minulosti varili a tvorili tradičný jedálny lístok rodín na východnom Slovensku, boli predovšetkým múčne jedlá. Hojne sa v nich využívala kyslá nakladaná kapusta, málokedy chýbala údená…

30.10.2012 o 11:50 | Karma článku: 11,73 | Prečítané:  8905x | Diskusia: 10 príspevkov
Agáta Krupová

Couscous, teda kuskus

Prvýkrát som sa s kuskusom stretla v Londýne. Teda ho ochutnala. Bol celkom fajn. Tak som sa opýtala, ako sa pripravuje. Úplne jednoducho, bez varenia. Niektorí ho používajú iba ako prílohu k jedlu, no môžete ho…

15.10.2012 o 9:14 | Karma článku: 8,85 | Prečítané:  2857x | Diskusia: 10 príspevkov

Už ste čítali?